Kultura od A do Ž

Na srečo kultura že dolgo ni več povezana le s sedenjem na resnih prireditvah, kjer je treba biti čisto tiho in čisto pri miru, ampak je lahko na moč raznovrstna in celo zabavna.

Seveda greš lahko v gledališče, v opero ali na balet, lahko pa izbereš tudi kakšen bolj sproščen kulturni dogodek. Zate sem pripravil nekaj predlogov:

  • Imaš otroke? Super, ker jih lahko pelješ gledat lutkovno predstavo, na otroški koncert ali pa greste v katerega od muzejev, ki imajo posebne oddelke za otroke. Tam bodo poskrbeli tudi za razburljivo vodenje po muzeju, kjer se skriva ogromno zanimivosti in skrivnosti!
  • Za opravljen izziv štejejo samo resni koncerti klasične glasbe? Ah, kje pa! Odlična izbira je tudi obisk lokalnega jazz kluba, ogled nastopa godbe na pihala ali pa obisk koncerta etno oziroma narodne glasbe.
    Moj nasvet: tvojega obiska in podpore bodo najbolj veseli mladi in še neuveljavljeni ustvarjalci. Saj veš, da pod odrom ne bodo zbrani samo prijatelji in sorodniki ... 
  • Obisk »stand up« nastopa je še en super način, kako si kulturno popestriš večer in se ob tem še imenitno zabavaš. 
  • Obišči knjižnico! Vzemi si čas zase in za dobro knjigo, prisluhni zanimivemu potopisnemu predavanju ali tja odpelji otroke na bralne urice ali ustvarjalnice. Knjižnice so zakon!

Tole je bilo le nekaj idej, takih, iz rokava. Seveda si lahko kulturni dan oblikuješ povsem po svoje in ga združiš s celodnevnim izletom in zdravim življenjem (zjutraj najprej poješ zdrav zajtrk, nato pa jo mahneš v Vipavo in si ogledaš Vinarski muzej 😊).

 

Želim ti lep in zelo kulturen teden!

Trkaj

Ambasador Migimigi