Image
 
 

Potrebuješ idejo za izlet v naravo?

Slovenija premore nešteto čudovitih in skrivnostnih jezer, le odkriti jih moraš.


Bohinjsko jezero. Zbiljsko jezero. Krnsko jezero ... Vsa ta so čudovita, ampak niso edina v Sloveniji! Pohvalimo se lahko še s kopico drugih. Jaz jezera obožujem, zato sem lani sprejela pomemben izziv. V naslednjih letih bom obiskala prav vsa slovenska jezera, bajerje in ribnike peš ali s kolesom. Okoli 1300 jih je na mojem seznamu, ampak brez skrbi. Zate imam veliko lažjo nalogo.

Izlet v dvoje, z družino ali s psom do zate naj jezera!

 

5 TOP vodnih izletov

Jezera, primerna za kopanje - Šmartinsko jezero
Kar 1.300 stoječih voda naravnega in umetnega izvora je pri nas in če malo raziščeš, lahko najdeš tudi svoj najljubši kotiček. Prenesi zbirko petih odličnih idej za celodnevni izlet ob slovenskih vodah. Odpraviš se lahko z avtom, kolesom ali peš.
Kam na izlet?

Poveži jezera s kolesom

Kolesarski izleti po predlogu Mance Korelc
Imamo super idejo za sobotni izlet! S kolesom se odpravi po eni od tras, ki jih je pripravil Manca. Obišči še neraziskane vodne kotičke (poznaš slovenske Havaje?) in se naužij svežine, ki jo ponuja narava. Lahko izbereš med lahko, manj zahtevno in zahtevno turo.
Prenesi vodič
Otrok in najčistejše jezero na svetu

Izlet na Idrijsko in obisk Divjega jezera

Odkrij skrivnostno Divje jezero pri Idriji, ki sodi med bisere naravne dediščine. Naravni spomenik je že od leta 1967, pet let kasneje pa je postalo prvi slovenski muzej v naravi.
Preberi zapis
Hoja po Logarski dolini

10 razlogov, zakaj je hoja odličen način miganja

Hoja je najbolj naravno gibanje in za to gibanje res ni izgovorov. Hodite lahko kjerkoli, kadarkoli in razmeroma ugodno. Zadostuje že par udobnih čevljev in volja, da v svoje življenje prinesete svežino gibanja.
Oglej si infografiko
Kopalna jezera

Jezera Slovenije, primerna za kopanje

V vročih poletnih dneh se prileže ohladitev v vodi. Bazeni so priročni, ampak naravna kopališča imajo svoj čar. Ponujamo ti seznam 22 kopalnih jezer v Sloveniji. Obišči svoje najljubše.
Preberi zapis

#mojajezera #migimigi

Something is wrong.
Instagram token error.
1