Image

Spletna kolesarska delavnica GREMO NA KOLO (z Miho Koncilija)

Albert Einstein je rekel: »Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati«. To še kako velja za same začetke učenja vožnje s kolesom.

Po drugi strani pa si mnogi od nas samozavestno pritrjujemo Kolo pa že znamo voziti kajne? Vendar pa kljub temu lahko na cesti srečamo kolesarje, pri katerih lahko že na prvi pogled vidimo, da se mučijo z obračanjem pedal, imajo težave pri vožnji v stoje ali vožnji v skupini…

Zato smo skupaj z Miho Koncilija, Migimigi ambasadorjem, trenerjem Pogi Teama Generali v KD Rog in prvim trenerjem Tadeja Pogačarja pripravili video napotke, ki bodo pripomogli tako začetnikom, kot tistim, ki se s kolesarstvom ukvarjajo že dlje časa.

Oglej si delavnico

Cestno kolesarstvo naj bo prijetno, varno in koristno

Image
Kolesarjenje je eden izmed najbolj priljubljenih rekreativnih športov. Ne glede na vrsto kolesarjanja s katero se ukvarjamo, moramo za varnost poskrbeti sami. V prvi vrsti to pomeni poznavanje cestno prometnih predpisov, prilagajanje hitrosti razmeram, terenu, letnim časom in svojim sposobnostim. Kolo in kolesarska oprema mora biti brezhibna, servisirana in čista, da lahko v vožnji uživamo in da ne pride do nevšečnosti, katerimi se bi drugače lahko izognili.
Image

Video napotki  za cestno kolesarjenje prikazuje naslednje vsebinske sklope:

  1. Kako začeti
  2. Izbira kolesa
  3. Nastavitev kolesa
  4. Tehnika vožnje

Oglej delavnico, ki ti bo v pomoč tako na začetku tvoje kolesarske poti, kot tudi za izboljšanje tvoje obstoječe kolesarske tehnike

Oglej si video posnetke in izboljšaj svojo kolesarsko tehniko