Image

3 JESENSKI RECEPTI
Z BUČAMI IN NJIHOV VPLIV
NA ZDRAVJE

Buče so vir vlaknin, vitaminov A in C, antioksidantov ter kalija. Kot druga zelenjava in sadje oranžne barve so tudi buče bogate z beta- karotenom.

Buče so zelo vsestransko uporabne v kuhinji, imajo pa tudi številne koristne lastnosti za naše zdravje.

Zato je ambasadorka Lucija Volčanšek zate pripravila 3 recepte z bučami za popestritev jesenskega jedilnika in ohranjanje zdravega imunskega sistema.

Oglej si recepte

Kdo je FitLucija?

Image
FitLucija je Lucija Volčanšek, licencirana prehranska svetovalka, ki ti pomaga urediti prehrano in osvojiti zdrave prehranske navade.
Image

5 pozitivnih lastnosti buč za naše zdravje

  • Za boljši vid: Buče so bogate z beta-karotenom, ki se v telesu pretvori v aktivno obliko vitamina A.
  • Za bolje delovanje srca : Semena so naravno bogati s fitosteroli, ki pomagajo pri zmanjševanju holesterola.
  • Za lepšo kožo: Karoteni v bučah, nevtralizirajo proste radikale, ter tako preprečevali nastanek rakavih celih, naj bi tudi ohranjali našo kožo napeto in mladostno.
  • Za boljšo odpornost: Buče so odličen vir vitamina C, ki krepi naš imunski sistem.
  • Za boljše delovanje mišic: Buča vsebuje veliko kalija, ki telesu pomaga, da si povrne ravnotežje elektrolitov, ter da mišice kar najbolje funkcionirajo.

Oglej recepte z bučami za popestritev jesenskega jedilnika in zdrav imunski sistem