Zumbalicious Crew
Brezplačne delavnice

V tokratnem Migimigi izzivu te Anže Spreizer vabi, da se mu pridružiš na Urban flow drop-in workshop -u.

Zavedanje o pomenu vpliva človekovega okolja na zdravje ima dolgo zgodovino. Na to je opozarjal že Hipokrates s tezo, da je človekovo zdravje v veliki meri odvisno od okolja oziroma od pogojev v katerih posameznik živi. Skozi čas in tehnološki razvoj smo z željo po boljšem bolj zdravem življenju naredil okolje bolj varno in udobno vendar danes ugotavljamo, da to ni bila rešitev, saj se število poškodb in bolezni (psihičnih kot fizičnih) vsako leto poviša.

Z odmikom od (naravnega) okolja smo se odmaknili tudi od samega sebe. Posledice odmika vidimo in čutimo tako v dvigu bolezenjskih stanjih kot tudi v umeranju narave, ki nam navsezadnje omogoča življenje.

Potrebno je prevzeti odgovornost za svoje lastno zdravje,  katero je usmerjeno v postopno vključevanje nazaj v naravo in naravno gibanje.

Urban Flow je gibalno samoopazovalni proces  katerega namen je postopno in zavestno spreminjanje lastnih priučenih gibalnih vzorcev in navad, ki smo jih pridobili skozi življenje v našem urbanem okolju. Preko raziskovanja gibanja želimo vzpostaviti gibalno prakso, ki nam bo omogočala veliko motivacije do gibanja in zdravega načina življenja.

Z gibalno prakso želimo povečati varnost telesa zato se spoznavamo z različnimi področji gibanja kot so:

  • Kontakt s tlemi in učenje učinkovitih pravilnih tehnik padcev
  • Dvig motoričnih sposobnosti kot so moč, gibljivost, vzdržljivost….
  • Spoznavanje nivojev in faz gibanja
  • Zavestni nadzor nad mišicami in somatski pristop čutenja telesa in gibanja
  • Učenje različnih spretnosti preko katerih dvignemo gibalno kompetentnost
  • Preko gibalnih nalog in ugank stimuliramo kognitivni proces v gibanju

Vadba je delno personalizirana, kjer spodbujamo vsakega posameznika k samoopazovanju.

MIGAJ DOMA - vadba 4: Celostna priprava telesa z Anžetom Spreizerjem

Image

Kdo je ANŽE SPREIZER?

Nenaklonjenost fizičnega zdravja v otroštvu me je peljalo v raziskovanje delovanje moderne medicine, kjer sem lahko skozi procese rehabilitacije spoznaval delovanje človeškega telesa. S tem sem spoznal ogromno informacij in navodil, ki pa mi niso prinesla zdravljenja v pravem pomenu besede. In čeprav mi je bilo gibanje omejeno, celo prepovedano, sem se z željo po razumevanju telesa in uspešnejšem zdravljenju, vpisal na Fakulteto za šport. Kljub znanju, ki sem ga na tej poti pridobil pa še vseeno ni bilo dovolj za rešitev moje gibalne oviranosti. Tako sem sem odločil, da se temu problemu posvetim drugače. Začel sem pri osnovah in sicer sem začel poslušati telesne vzgibe, prepoznavatu telesne občutke in odzive. Takrat sem opazil da je gibanje in telo medij preko katerega lahko uravnavam odnos do sebe, okolja in bolečine. Ob novih spoznanjih sem nehal slediti metodam in si sam oblikoval utelešeno gibalno prakso s katero sem se lahko osvobodil gibalne oviranosti. Tako sem danes tudi doktorski študent Kineziologije, kjer želim raziskovati še nekoliko globje kotičke gibanja. Zanimajo me holistični vplivi gibanja, ki se ne nanašajo le na estetsko in fizično pripravljenost, temveč tudi boljšo regulacijo stresa, prepoznavanje svojih mej ter soočanja z vsakodnevnimi odpori. Vso to znanje pa si sedaj želim predati naprej tudi preko Own flow prakse.

Vadba z Anžetom nagrajuje!

S sodelovanjem v aktivnosti si vključen/a tudi v nagradno žrebanje.
Image

»Iščeš nekaj, kjer bi bil močen in gibljiv hkrati pa izzvan gibalno na načine, s katerimi bi dvignil lastno kompetentnost in sigurnost v svoje telo?«

Izpolni obrazec in prejmi posnetke vadb po metodi OWN FLOW ter sodeluj v nagradnem žrebanju.