Aromaterapija

Image
Image
Image
Eterična olja na nas vplivajo različno, kar je odvisno od vrste rastline, iz katere je bilo pridobljeno. Katera olja torej izbrati za pomirjanje in odpravljanje nespečnosti? Tu je odlična dišavna kraljica sivka, vendar le prava sivka (Lavandula angustifolia), saj njen hibrid, lavandin, deluje prav nasprotno, saj poživlja.
Image
Spanec lahko izboljšajo tudi eterična olja majarona, rimske kamilice, muškatnega oreščka, bergamotke, melise, ravensare, ilang-ilanga, muškatne kadulje, vetiverja in baldrijana.
Image
Z eteričnimi olji lahko pomagamo tudi nespečnim otrokom, vendar bodi pozoren pri odmerkih. Uporabi blažje vonje kot so hidrolati mandarine, sladke pomaranče, rimske kamilice, nerolija in tudi sivke. Hidrolati nastanejo pri destilaciji eteričnih olj. Pred spanjem jih le razpršimo po posteljnini.

In ne pozabi – eterična olja delujejo pomirjevalno le v manjših količinah, v večjih pa predvsem poživljajo. Sprostitveno pa lahko delujejo tudi sprehodi v naravi. Zato ti priporočamo, da si preneseš vodič TOP 5 izletov in si ogledaš, kam na izlet z avtom, kolesom ali peš