Sprejmi Migimigi izziv!


PREKOLESARIMO SLOVENSKO TURNOKOLESARSKO POT V ENEM DNEVU

SOBOTA, 1. JUNIJ 2019

Prekolesarimo STKP v enem dnevu


Skupna tura je namenjena predstavitvi Slovenske turno kolesarske poti (STKP) javnosti, omogočiti prvo izkušnjo vožnje po njej turnim kolesarjem, ki je še ne poznajo in znova na najprimernejši način pokazati javnosti, da je turno kolesarstvo razširjena priljubljena oblika rekreacije za širši krog aktivnega prebivalstva. Vse etape bodo vodili licencirani turno kolesarski vodniki PZS.

Turno kolesarstvo je najbolj osnovna oblika gorskega kolesarstva, ki kolesarju nudi prvinsko doživljanje narave, ohranjanje telesne kondicije in dobrega počutja. Turni kolesarji si marsikatero pot delijo s planinci, s katerimi si z veseljem izmenjajo prijazen nasmeh in lepo besedo.
 

Pregledna karta z etapami

Image

Image
STKP je razdeljena na 41 etap v skupni dolžini 1850 km. Obišče kar 112 kontrolnih točk, med njimi več kot 50 planinskih koč in doseže preko 50 tisoč višinskih metrov. Sama STKP tehnično ni zahtevna.

Izbrane etape STKP smo za dogodek 1. junija razdelili na dve zahtevnostni stopnji:

  • osem lažjih etap (na zemljevidu označeno z oranžno barvo). Prijavi se čim prej, ker je število udeležencev omejeno zaradi števila vodnikov in vlakovnih zmožnosti.
  • 33 zahtevnejših etap za tiste najbolj pripravljene. Sprejeli bomo do 8 udeležencev na etapo. Povezali se boste z vodnikom posamezne etape in se uskladili glede možnosti udeležbe.

STKP v enem dnevu je dogodek, organiziran in bo izveden pod vodstvom usposobljenih turno kolesarskih vodnikov Planinske Zveze Slovenije v skladu z vsemi načeli vodništva. Vse pravice in odločitve glede izvedbe dogodka so v domeni KTK PZS.

Izberi eno izmed etap, ki jo boš 1. junija prevozil.

Preveri katera etapa ti ustreza in se prijavi.


* Vse trase so deloma prilagojene železniški povezavi (ŽP). S to prilagoditvijo smo želeli približati Slovensko turno kolesarsko pot širšemu krogu turnih kolesarjev in spodbuditi razmišljanje o trajnostni mobilnosti.

Etapa številka 1ŽP Ljubljana-po STKP do Škofje Loke- ŽP Škofja Loka na Trati

Razdalja: 41 km, Višinska razlika: 1150 m

oz. krajša varianta: ŽP Ljubljana-po STKP do Legastje-Sora-Gosteče- ŽP Škofja Loka na Trati

Razdalja: 38 km, Višinska razlika: 670 m
Etapa številka 4Bohinj Jezero - Srednja vas - Uskovnica - Srednja vas - B. Češnjica - ŽP B.Bistrica

Razdalja: 63 km, Višinska razlika: 2100 m

oz. krajša varianta: ŽP Bohinjska Bistrica prevoz z vlakom do Podbrda:
Podbrdo - Petrovo Brdo - Sorica - Nemški Rovt - B. Bistrica

Razdalja: 27 km, Višinska razlika: 1280 m
Etapa številka 10 ŽP Most na Soči- po STKP do Bukovega- ŽP Grahovo ob Bači

Razdalja: 27 km, Višinska razlika: 900 m
Etapa številka 22ŽP Semič-Mirna gora-po STKP do ŽP Črnomelj

Razdalja: 30 km, Višinska razlika: 800 m
Etapa številka 26ŽP Šentjur pri Celju-po STKP do Lipoglava-ŽP Dolga gora

Razdalja: 29 km, Višinska razlika: 650 m
Etapa številka 29ŽP Maribor-Pohorska vzpenjača (vzpon z žičnico) -
po STKP do začetka Lobniške ravni-Trije kralji-ŽP Slovenska Bistrica

Razdalja: 45 km, Višinska razlika: 650 m
Etapa številka 40ŽP Zagorje-Šklendrovec-Lontovž-po STKP na vrh Kuma in na ŽP Radeče

Razdalja: 34 km, Višinska razlika: 1200 m
Etapa številka 41ŽP Jevnica-Tuji grm-po STKP preko Janč na Ljubljanski grad- ŽP Ljubljana

Razdalja: 46 km, Višinska razlika: 1250 m
Zahtevne etapePrijavite se lahko na tej povezavi

Pomembno!
Udeležba je brezplačna. Če si kot udeleženec pripravljen prispevati k opremljanju in vzdrževanju STKP, lahko to storiš s prostovoljnim prispevkom na TRR SI56 6100 0001 6522 551 pri Delavski hranilnici, model 00, sklic 3-10-10, namen: STKP.

Prijava na izziv

Ob prijavi na prvi izziv boš na to številko prejel brezplačen SMS s kodo za sodelovanje v nagradnem izzivu.
Spol
Rojstni datum
Član planinskega društva
Izkušenost
Izberi etapo
Povratek na izhodišče z vlakom

Dobra izkušnja, prilagojena vašim potrebam in zahtevam s končnim ciljem optimalne zavarovalne zaščite, je naše glavno vodilo pri uporabi vaših osebnih podatkov. Z njimi ravnamo v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU (GDPR) in veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Z vašo privolitvijo vam bomo omogočali dostop do vašim potrebam prilagojene ponudbe zavarovanj in drugih storitev vse do preklica. Želimo si, da ste o spremembah, novostih in ugodnostih ustrezno obveščeni, zato bomo vaše podatke uporabili za namen trženja oziroma sklepanja zavarovalnih pogodb in vašega zadovoljstva, kar obsega naslednje aktivnosti in oblike obdelave: obveščanje o novostih poslovanja oziroma ponudbi, spremljanje vašega nakupnega obnašanja kot stranke (tudi za pretekla obdobja), statistično obdelavo, segmentacijo, profiliranje, pošiljanje ponudb, oglasnega gradiva, voščilnic, revij, časopisov in vabil na informativne dogodke ter v zvezi s prej navedenim tudi telefonsko, pisno in elektronsko kontaktiranje (na vaše kontaktne podatke) ter zbiranje naročil.

Vaše interese, temeljne pravice in svoboščine varujemo v skladu z vsemi predpisanimi zahtevami in najvišjimi dobrimi praksami ter ob tem zagotavljamo varno uporabo podatkov, ki se nanašajo na vas. Svojo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov za navedeni namen lahko kadarkoli prekličete brez kakršnihkoli posledic. Glede vaših pravic v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki nam jih z vašo privolitvijo dajete v obdelavo, in načinov uveljavljanja vaših zahtevkov si oglejte našo celovito Informacijo o obdelavi osebnih podatkov, ki vam je vedno na razpolago na www.as.si/vop. Lahko vam jo, preden nam podate svojo privolitev, dostavimo tudi v pisni obliki, če jo naročite preko naše brezplačne telefonske številke 080 11 10.

Prosimo vpiši štirimestno kodo, ki smo ti jo poslali v brezplačnem SMS-sporočilu, in potrdi svoje sodelovanje v izzivu.

Ocenjuješ, da ti ponujene etape ne predstavljajo dovolj velikega izziva in bi želel še več? STKP poteka tudi po bolj zahtevnih poteh - na voljo je dodatnih 33 etap, ki zahtevajo več fizičnega in psihičnega napora. Preveri, če te v tem naboru čaka pravi izziv. Prijava je informativne narave, za končno potrditev udeležbe te bo kontaktiral vodnik kolesarske etape.

Zanimam se za bolj zahtevno etapo >