SPREJMI MIGIMIGI IZZIV! PREKOLESARIMO SLOVENSKO TURNOKOLESARSKO POT V ENEM DNEVU

Pridruži se nam v soboto, 17. 9. 2022, ko bomo skupaj prevozili 41 kolesarskih etap po celi Sloveniji v skupni dolžini 1.850 kilometrov, premagali preko 50 tisoč višinskih metrov ter obiskali več kot 50 planinskih koč.

Pridruži se nam na največjem turnokolesarskem izletu v Sloveniji

Namen kolesarsko-planinskega izleta je predstaviti Slovensko turnokolesarsko pot (STKP) javnosti in omogočiti prvo izkušnjo vožnje po njej turnim kolesarjem, ki je še ne poznajo. Z organizacijo in udeležbo bomo na najprimernejši način predstavili varno in pravilno turno kolesarstvo kot obliko rekreacije za širši krog aktivnega prebivalstva. Letošnji izlet po STKP je namenjen izobraževanju kolesarjev o pravilnem turnem kolesarstvu in ozaveščanju o potrebi po uskladitvi zakonodaje, ki ureja turno kolesarstvo.

Več o STKP izveš tukaj.
Image

Poglej, kako smo prekolesarili STKP v 2019:

Kako se prijavim?

Izpolni spodnji obrazec in izberi etapo, ki jo želiš prevoziti. Po prijavi boš na e-poštni naslov od svojega vodnika prejel/a vse potrebne informacije, povezane z dogodkom. Vodnik ti bo kadar koli na voljo tudi za morebitna dodatna vprašanja.

Ker je število udeležencev, ki jih bo vodil en vodnik na posamezni etapi, omejeno na osem, se prijavi čim prej oz. najkasneje do vključno 9. septembra!

Opise vseh 41 kolesarskih etap najdeš tukaj.

Organizator si pridržuje pravico, da zaradi nepredvidenih okoliščin posamezna etapa ne bo izpeljana (vodenja z vodnikom iz različnih razlogov ni bilo mogoče zagotoviti, ni prijav, trasa izbrane etape ni prevozna). V tem primeru boš pravočasno obveščen/a. Predlagali ti bomo udeležbo na eni od sosednjih etap.

Kaj pa varnost?

Slovenska turnokolesarska pot ni zahtevna, je pa vsekakor ne smemo podcenjevati, zato je fizična pripravljenost nujna! Vse etape bomo prevozili pod vodstvom usposobljenih turnokolesarskih vodnikov Planinske zveze Slovenije v skladu z vsemi načeli vodništva. Eno od teh načel je tudi, da se skupina vedno prilagodi najšibkejšemu, vse ostale napotke in informacije pa boš prejel/a v potrditvenem mailu.

Vsi sodelujoči v izzivu sodelujete tudi v žrebu za mesečne praktične nagrade.