Zimske aktivnosti s psom

Zima je že kar konkretno potrkala na naša vrata in z njo so v naše kraje prispele tudi nizke temperature in krajši dnevi. Čeprav nam pozimi prijajo topel čaj in uživanje pod odejo ter bi si mislili, da psi v zimskih dneh ne potrebujejo preveč aktivnosti, ni povsem tako. Gibanje je nujno potrebno za pasje fizično in mentalno zdravje in tudi pomemben element v odnosu med psom in človekom. Zato vam predlagamo nekaj aktivnosti, s katerimi lahko popestrite zimo sebi in svojemu psu.

Sprehod

Psi potrebujejo sprehode tudi pozimi. Če temperature niso prenizke in če ne lije dež ali pada sneg, se s psom lahko odpravite na sprehod. Nekatere pasme, še posebno tiste z dolgo dlako, imajo rade sprehode v mrzlem vremenu. Pred sprehodom ne pozabite zaščititi pasjih šap z obutvijo, lahko pa po sprehodu psu šape dobro posušite in namažete s kakšno kremo.

Igra

S psom se lahko igrate zunaj ali doma tudi pozimi. Igro morate prilagoditi glede na vremenske razmere (na ledu zagotovo ne boste vlekli vrvi s psom). Če nimate dovolj časa za igro, lahko psa zaposlite tudi s kakšno mentalno igračo.

Igra v snegu

Večina velikih psov preprosto obožuje sneg. S psom se odpravite ven in uživajte v snežnih radostih. Ko ste zunaj, psa lahko tudi fotografirate. Bele zasnežene pokrajine so kot zanalašč za ustvarjanje čudovitih pasjih fotografij.

Trening

Psa lahko trenirate tudi pozimi. Ob prenizkih temperaturah lahko trening poteka v notranjih prostorih, če pa je vreme temu naklonjeno, s psom trenirajte tudi zunaj.

Pohod

Če ima vaš pes rad sneg in mrzlo vreme, se lahko odpravite na pohod. Pohodniške poti so pozimi večinoma prazne in zato lahko uživate v tišini in lepi zasneženi pokrajini. Psa lahko spustite s povodca (če obvlada odpoklic) in mu dovolite svobodno tekati po zasneženih poteh.

Hladno vreme naj ne bo izgovor, da s psom ne morete preživljati časa zunaj. Prilagodite se zimskim razmeram in se redno gibajte s psom, da bo skupaj z vami vesel in zadovoljen dočakal pomlad, daljše dneve in toplo vreme.

Članek je bil prvotno objavljen tu.


P. S. Poskrbite za zdrav življenjski slog in sodelujte v MIGIMIGI IZZIVIH >.